Menu Sluiten

Scharnierdeuren


Scharnierdeuren

Info over scharnierdeuren.

Scharnierdeuren zijn een soort schuifdeuren die in beide richtingen kunnen worden gesloten, of slechts in één richting kunnen worden bediend. Een draaideur bestaat meestal uit een enkel massief houten paneel met een of meer scharnieren aan de voor- of zijkant van de deur. Dit vereist meer speling dan een normale schuifdeur, vooral wanneer deze van massief hout is gemaakt.

Door het gewicht van de deur en de scharnierende beweging zijn deze deuren zeer moeilijk te gebruiken in druk bezochte ruimten of ruimten die gevoelig zijn voor vallen of ongelukken. De meeste draaideuren draaien naar binnen of naar buiten, maar er zijn ook scharnieren verkrijgbaar die in beide richtingen kunnen draaien zoals sommige kantoordeuren.

Een scharnierdeur is een deur dat aan de zijkant met een scharnier verbonden is aan een kozijn. De deur hangt aan deze scharnieren, en draait er ook op. Er zijn verschillende soorten scharnieren, met uiteenlopende eigenschappen en voor- en nadelen.Er zijn vele stijlen scharnierdeuren, van hedendaags en modern tot Victoriaans en Edwardiaans. Hoewel draaideuren over het algemeen een stuk kleiner zijn dan hun schuifdeuren, is dit niet altijd het geval. Een antieke deur kan bijvoorbeeld bestaan uit glaspanelen met kleine gaatjes die door het paneel en in het eigenlijke kozijn lopen, waardoor zowel glaspanelen als een mechanisme om te openen en te sluiten aanwezig zijn. Moderne draaideuren hebben daarentegen geen glaspanelen en bestaan meestal uit slechts één paneel.

Het mechanisme van een draaideur bestaat meestal uit een schuifdeur stijl die aan de binnenzijde achter of aan de zijkant van het paneel is bevestigd. Deze schuif wordt bediend door een knop of een pal waarmee de deur heen en weer kan worden geschoven. De scharnieren die de deur bedienen bevinden zich eveneens aan de zij- of achterkant van het paneel, zodat zij zowel naar binnen als naar buiten kunnen draaien.

Als de scharnieren in beide richtingen worden gebruikt, kan de deur in beide richtingen draaien, of omslaan. De scharnieren en hun afdichtingen moeten regelmatig worden geïnspecteerd, vooral als de deur vaak wordt gebruikt of als deze zich bevindt in de buurt van gebieden waar vocht of overmatige hitte heerst.

Info over scharnierdeuren

Sterke info over Scharnierdeuren

Scharnierdeuren.

Als u nieuwe terrasdeuren wilt installeren, zult u merken dat een scharnierend ontwerp het gemakkelijk maakt om de deur aan de muur te bevestigen. Meestal is het echter eenvoudiger om openslaande deuren die aan de zijkant scharnieren hebben in een reeds bestaande patio te plaatsen. Als uw terras al een bestaande opening heeft, kunt u panelen in Franse stijl boven de deuropening installeren, die aansluiten op de randen van uw terrasdeur.

Een scharnierdeur opening in deze configuratie vereist dat u een deel van de bestaande deuropening uitsnijdt dat comfortabel past in de opening die u maakt, en u moet een speciaal slot installeren meestal gemaakt van messing of roestvrij staal dat veilig in het paneel past.

Natuurlijk zijn er verschillende verschillen tussen de traditionele architectonische vormgeving en de Franse stijl. In het geval van openslaande deuren heeft u echter wel een keuze. Als u gewoon een bestaande deur vervangt, zult u merken dat het moeilijker is om de juiste stijl te kiezen. Voegt u daarentegen een tweede deur aan uw huis toe, dan zult u merken dat openslaande deuren gemakkelijker te combineren zijn met uw bestaande woninginrichting.

Een belangrijke opmerking: terrasdeuren moeten aan de binnenkant van uw huis worden afgehangen, niet aan de buitenkant. Als u openslaande terrasdeuren installeert die aan de buitenkant van uw huis zijn bevestigd, moet u uw veranda voorbereiden om de nieuwe deur te monteren.

Meer info over scharnierdeuren nu op www.k-staaldeuren.be.

Tags

Beste Scharnierdeuren Antwerpen | Beste Stalen Scharnierdeur | Betaalbare Scharnierdeuren Antwerpen | Betaalbare Stalen Scharnierdeuren | Coating Kleur Stalen Deur | Deuren Personaliseren Met Deurbeslag |