Menu Sluiten

Schuifdeuren


Schuifdeuren

Informatie over schuifdeuren.

Schuifdeuren zijn een van de populairdere soorten deuren die worden gebruikt. Een schuifdeur is in feite een soort deur die zijdelings opengaat door te schuiven, meestal parallel aan een hard oppervlak. Schuifdeuren worden gewoonlijk boven of onder de grond op rails gemonteerd en verdwijnen dan uit een muur wanneer zij open schuiven. Dit betekent dat de hele installatie plaatsvindt binnen de grenzen van één frame, wat betekent dat er minder bewegende onderdelen zijn en in het algemeen minder onderdelen die beschadigd kunnen raken in vergelijking met andere soorten deuren.

Een schuifdeur of roldeur is een deur die uit één of meer beweegbare delen bestaat, en die bij het openen en sluiten zijwaarts beweegt. Een schuifdeur kan bestaan uit een massieve plaat of een stabiel raamwerk dat weer bekleed wordt. Het frame bestaat uit hout, metaal of kunststof. Bij een lichte schuifdeur, zoals de Japanse shoji, glijdt het frame in een uitsparing in de dorpel. Zwaardere constructies staan op rollen die op een in de dorpel gelegen rail lopen, of hangen aan de bovenzijde aan rollen die op een rail lopen.

Hoe werken glazen schuifdeuren? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we een beetje uitleggen hoe glazen schuifdeuren werken. In principe schuift het glas in en uit een kanaal langs een rail die parallel aan de vloer loopt. De rail is eigenlijk in de vloer zelf ingebouwd, waardoor het hele systeem zeer onderhoudsvriendelijk is. Als de deur eenmaal omhoog staat is het een gemakkelijk om deze te onderhouden. Hoewel dit systeem uiterst betrouwbaar is in vergelijking met andere soorten deuren betekent het wel dat er een paar verschillende dingen zijn waar u aandacht aan moet besteden om uw schuifdeuren goed te laten werken.

Schuifdeuren komt men vaak tegen op plaatsen waar een scharnierende deur te veel ruimte zou innemen, zoals bij balkons en terrassen, of bij keukens of badkamers in kleine appartementen. Ook grote kledingkasten hebben soms schuifdeuren. Daarnaast worden schuifdeuren toegepast voor de toegang tot een lift, in railvoertuigen en in sommige auto´s, vooral bestelwagens die voor bezorging van goederen in binnensteden worden gebruikt.

Het eerste waar u goed op moet letten is hoe de rails en de verbinding met de vloer werken. De rails bestaat uit een aantal groeven of kanalen die breed genoeg zijn om een persoon door te laten, maar diep genoeg om eventuele obstakels op de vloer tegen te houden. Als u bijvoorbeeld houten lambrisering in uw gang heeft, wat overigens een leuk idee kan zijn omdat het de esthetische aantrekkingskracht van het huis als geheel verhoogt, wil u geen houten planken tussen de glazen schuifdeuren en de bodem van uw gang plaatsen. Dit kan de soepele beweging van het glas in de weg zitten en zal vrijwel zeker schade aan de panelen veroorzaken als de panelen niet goed op hun plaats worden gehouden.

Het tweede waar u goed op moet letten is de aansluiting van de louvres op de buitenschuifdeuren. Bij de meeste modellen sluiten de buitenschuifdeuren aan met een vast paneel, dat van de bovenkant van de deur naar buiten loopt. Bij de nieuwere schuifglas deurontwerpen beweegt de deur echter in een “buiten”-beweging in plaats van naar binnen, waardoor de verbinding veiliger wordt. Dit maakt het veel gemakkelijker om te voorkomen dat er vocht achter of onder de afdichting van de schuifluiken terechtkomt.

Tot slot zult u ook veel aandacht willen besteden aan de aansluiting van de hangers op de schuifdeuren.

Info over schuifdeuren

Gegevens over Schuifdeuren

Wat weten we nog over schuifdeuren.

De hangers die bij een schuifdeur met vast paneel worden gebruikt, zijn zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen een grote verscheidenheid aan gewichtsniveaus. Dit maakt het zeer gemakkelijk om een grote verscheidenheid van hangers aan uw schuifdeuren te hebben, aangezien de hangers zich aan de gewichtsverdeling van de deur kunnen aanpassen zo weerstand biedend aan om het even welke onnodige druk die ten gevolge van zwaar meubilair of zelfs het gewicht van een kind kan voorkomen dat door de deur slingert.

Sommige nieuwere schuifdeur systemen zijn zelfs voorzien van speciale vergrendelingssystemen om te voorkomen dat kinderen de hangers kunnen losschroeven of de lip van de deur omhoog kunnen trekken.

Wanneer u klaar bent om uw schuifdeuren te vervangen, moet u niet alleen aandacht besteden aan de deur zelf, maar ook aan de bevestigingsmiddelen waarmee de deur aan de muren wordt bevestigd. Vaak maken mensen de fout om goedkope en gemakkelijk verkrijgbare schuifdeurbevestigingen te gebruiken, die na verloop van tijd gewoon niet goed blijven zitten.

Dit moet u koste wat kost vermijden, want deze bevestigingsmiddelen kunnen al snel veel schade aan uw muren veroorzaken. In plaats daarvan moet u kiezen voor kwalitatief hoogwaardige bouten die duurzaam en corrosiebestendig zijn.

Om deze reden is het vaak het beste om de bevestigingsmiddelen die bij uw schuifdeuren worden geleverd te vervangen in plaats van de goedkopere generieke exemplaren te gebruiken.

Een groot voordeel van een schuifdeur is dat tocht en wind er geen vat op hebben.

Meer info over schuifdeuren nu op www.k-staaldeuren.be.

Tags

Beste Stalen Schuifdeur | Betaalbare Stalen Schuifdeuren | Coating Kleur Stalen Schuifdeur | Draairichting Kiezen Stalen Schuifdeur | Draairichting Schuifdeuren | Kiezen Maat Stalen Schuifdeur | Leveranc |